قطعات هیدرولیک ،آسانسور و بالابر ( پمپ، شیربرقی، هیدروموتور و...) ارسال به سراسر کشور همراه با گارانتی و ضمانت نامه کتبی
0 Products View cart

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

شیر برقی پنوماتیک چیست ، هرآنچه در مورد آن باید بدانید

اصطلاح شیر برقی پنوماتیک معمولا به سیم پیچی اطلاق می‌شود که برای ایجاد میدان‌ مغناطیسی هنگام پیچیده شدن به دور یک هسته مغناطیسی یا جسم استفاده می‌شود. در اصطلاح مهندسی، شیر برقی پنوماتیک وسیله‌ای است که از آن برای تبدیل انرژی به حرکت استفاده می‌کنند. شیرهای برقی معمولا جریان آب یا هوا را کنترل می‌کنند و اگر شیر برقی فعال باشد (جریان وارد می‌شود) دریچه نیز باز می‌شود؛ اگر شیر برقی غیرفعال باشد (جریان وجود نداشته باشد) دریچه را باز می‌کنند. تمام عملکرد شیر برقی پنیوماتیک با اصول پنوماتیک کنترل می‌شود، باز و بسته شدن شیر به عنوان حالت تغییر نامیده می‌شود.

 

چرا از شیر برقی پنوماتیک استفاده می‌شود؟

با مکانیزه شدن بسیاری از مشاغل استفاده از نیروی انسانی و کنترل دستی کاهش یافته است، از این رو شیربرقی در سیستم پنوماتیک نیاز به کنترل دستی یا پنوماتیکی را از بین می‌برد و برای کار کردن فقط به ورودی الکتریکی و فشار هوا برای شیرهای هدایت شونده احتیاج دارد. این ویژگی‌ها کاربرد و استفاده آن را در موقعیت‌های مختلف ممکن می‌سازد و شما می‌توانید به آسانی از این وسیله استفاده کنید.

 

انواع شیر برقی پنوماتیک

طیف گسترده‌ای از انواع شیر برقی بسته به نیازها و کاربردهای خاص وجود دارد. عملکردهای مختلف یک شیر برقی به نوع شیر و عملیاتی که برای آن نیاز دارید بستگی دارد. سوپاپ‌ها را می‌توان به عنوان هدایت شونده داخلی یا کنترل کننده خارجی تعیین کرد. دریچه‌‌ها را می‌توان براساس تعداد اتصالات یا مسیرهای جریان آن دسته بندی کرد؛ در ادامه با این نوع دسته بندی آشنا می‌شوید.

شیر برقی پنوماتیک مستقیم

شیر برقی مستقیم اصطلاحی است که عموما به شیرهای برقی دیافراگمی یا شیرهای برقی پایوت مرتبط است. در این نوع شیرها با وارد کردن انرژی به سیم پیچ برقی، تاثیر مستقیمی بر موقعیت آن ایجاد می‌شود. به عنوان مثال، اگر دریچه در وضعیت استراحت خود بسته باشد، با وارد کردن انرژی به سیم پیچ برقی در یک شیر برقی مستقیم، دیافراگم را به حالت باز تبدیل می‌کند. توجه به این نکته حائز اهمیت است که این لزوما به این معنی نیست که بین لوله هسته شیر و دیافراگم ارتباط وجود دارد؛ اما حالت الکتریکی یک کنترل مستقیم وجود دارد. یکی از مهم‌ترین عملکردهای اصلی شیر برقی پنوماتیک مستقیم این است که می‌توانند به طور کامل و بدون اختلاف فشار کار کنند؛ این بدان معنی است که شیر بدون نیاز به هیچ گونه فشاری می‌تواند کار کند.

 

معایب شیر برقی پنوماتیک

هر شیر پنوماتیک دارای عیب‌هایی است که شیر برقی نیز از این قاعده مستثنی نیست. اغلب به دلیل خطای انسانی، شیرهای برقی معمولا زمانی که ولتاژ عبوری از آن‌ها بسیار کم با بیش از حد است، ممکن است با مشکل مواجه شوند و این باعث تقویت و تضعیف میدان مغناطیسی می‌شود. ولتاژ صحیح برای باز و بسته کردن شیر بسیار مهم است، اگر به درستی تنظیم نشود می‌تواند باعث حساس به ولتاژ

  • اگر میدان مغناطیسی تنظیم نشود، شیر می‌تواند تا حدی بسته شود.
  • ممکن است سیم پیچ برای دفعات متعددی نیاز به تعویض داشته باشد.
  • سیگنال کنترل باید همواره در حال کار، روشن بماند.
  • سیال دریچه می‌تواند تحت تاثیر جریان قرار بگیرد.

 

تعمیر شیر برقی پنوماتیک

همان طور که گفته شد، برقی بودن شیرهای پنوماتیک گاهی اوقات باعث ایجاد مشکلاتی در عملکرد شیرها می‌شود و می‌تواند به آن‌ها نیز آسیب وارد کند. برای مثال، ولتاژ بالا و پایین علاوه بر آسیب به سیم پیچی می‌تواند باعث تخریب شیر نیز بشود. خوشبختانه اکثر قطعات شیرهای پنوماتیک قابل تعمیر و تعویض هستند.

همچنین به دلیل عبور سیالات امکان انسداد شیرها و دریچه‎های ورودی و خروجی نیز وجود دارد که با تعمیر می‌توان این مشکل را نیز برطرف کرد.

 

قیمت شیر برقی پنوماتیک

تا این قسمت با انواع شیر برقی پنوماتیک و اجزا و عملکرد آن آشنا شدید، هرچه سیستم پیچیده‌تر باشد و تعداد ورودی و خروجی بیشتری داشته باشد یعنی از اجزای داخلی بیشتر در ساخت آن استفاده شده است. اگر تعداد اجزای داخلی شیر برقی بیشتر باشد، یعنی دارای سیستم داخلی پیچیده‌تری بوده و شما برای خرید اولیه آن نیز باید هزیمه بیشتری بپردازید. علاوه بر تعداد ورودی و خروجی جنس بدنه، تعداد دور سیم پیچ، قدرت تولیدی و جنس سایر اعضای داخلی نیز بر قیمت شیر برقی تاثیر مستقیم دارند.

0
Post comments

*
*

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم